Gå til hovedindhold
Online Betaling
25 juni 2019

Ny Sikkerhedsstandard I Online Transaktioner Træder I Kraft I EU Til September

Til trods for at online handel er blevet et utroligt vigtigt aspekt for mange detailhandlere, viser en undersøgelse at der er omkring 75% af alle online detailhandlere i europa, som ikke er klar over at til September i år kommer nye standarder inden for betalingssikkerheden på nettet, og denne uvidenhed kan ende med at blive til et problem på længere sigt.

 

EMV 3D Secure Authentication, som er fokuseret på forbedringen af kundeoplevelsen når det kommer til online betaling, har planer om at rykke en ny sikkerhedsprotokol ud som der skaber en ny standard inden for online transaktioner, og planen er, at SCA (Strong Customer Authentication) skal blive en hjørnesten i sikkerhedsproceduren for hele den fremtidige industri.
 

Selvom det blev annonceret for over et år siden at “the Revised European Payment Services Directive” (PSD2) vil sætte disse ændringer i gang i September 2019, er det i alt kun 14% af alle de detailhandlere som deltog i undersøgelsen der efterfølgende har implementeret den kommende SCA standard. De resterende 51% har udtalt enten at deres er at implementere SCA efter at ændringerne træder i kraft til September, eller at de slet ikke har nogen intention om at implementere den nye sikkerhedsstandard.

 

Hvad er SCA?

Strong Customer Authentication (SCA) er et nyt europæisk lovkrav som der er blevet lavet for at reducere svindel og gøre online transaktioner mere sikre. For at du kan acceptere betalinger, når SCA er trådt i kraft, skal du tilføje flere autentificerings metoder i din kasse på din webshop. SCA kræver at der minimum skal være 2 af de 3 autentificerings metoder der kan ses nedenfor.

Fra d. 14. september 2019 vil bankerne afvise betalinger, der kræver SCA og som der ikke opfylder disse krav. (Hvis du gerne vil læse de oprindelige SCA krav, er de angivet i Regulatory Technical Standards eller RTS.)

 

SCA standarden vil blive obligatorisk efter det bliver sat i kraft til September. Ikke desto mindre, bør man som detailhandler allerede nu forberede sig på disse ændringer ved at:

  1. Tage kontakt til deres betalingstjeneste udbyder og sikre sig at virksomheden er klar over ændringerne, og har taget stilling til SCA.

  2. At gøre deres kunder opmærksomme på ændringerne, og fortælle dem grundlaget for at det er trådt i kraft, samt hvordan at det kommer til at gavne dem. (Den forøgede sikkerhed som formindsker risikoen for svindel betragteligt).      

Det bør så også siges, at de respektive banker burde også tilbyde diverse kortindehavere tilmeldelse til Secure Identity når SCA for alvor træder i kraft, samt tilbyde dem de nye forbedrede autentificerings metoder såsom biometric authentication.


Hvis det er sket du er blevet overvældet over tanken om forandring i din online virksomhed, kan vi hos Provi tilbyde dig hjælp og rådgivning så hele denne affære kan blive meget mere overskuelig. Hvis dette lyder interessant, må hjertens gerne kontakte os over telefonen på 54 86 06 04, eller over mail på info@provi.dk