Gå til hovedindhold

Integration


English version

Hvem er du så?

Du er flygtning eller familiesammenført til flygtninge. Du er nok mellem 18 og 40 år, og har mindre end 5 års folkeregisteradresse i Danmark.

Du har talt med kommune og Jobcenter, som har oplyst dig om dine rettigheder og pligter. Du har nu fået et tilbud om at komme i et forløb hos os i Provi.

Konsulenthuset Provi - integration
Konsulenthuset Provi - integration

Hvorfor er du så her?

Du skal hente så meget erfaring, at du kan deltage i en erhvervsrettet uddannelse som eksempelvis tømrer, murer, maler, industri-tekniker, social & sundhedshjælper, pædagog eller noget helt andet fagligt.

Det er meningen, at du skal kunne få et varigt og ordinært job på arbejdsmarkedet. En af måderne at komme hen til at få dig i job eller uddannelse, er et kursus hos os samt en virksomhedspraktik, som vi hjælper dig med at skaffe.

Det er det, vi gerne vil hjælpe dig med!

Hvad betyder det praktisk for dig?

Kort fortalt skal du starte op med integrationsprogrammet inden for to uger. Du får refusion for din rejse, som skal laves billigst muligt - som regel med bus og tog.

Hvad gør vi så?

Er du det, man kalder jobklar, så følger vi op undervejs i forløbet. Vi kan eksempelvis tale om dit CV - er der noget, du kan forbedre? Vi vil også holde en jobsamtale med dig, hvor vi ser på, hvilke konkrete jobs, du kan arbejde i. Vi ser også på, hvordan en god jobsøgning kan foregå.

Vi ved godt, der kan være nogle kulturelle og sproglige problemer på en arbejdsplads, så det vil vi også tale med dig om. Hvordan kommer du videre og får danske kollegaer i tale, og hvordan du kan løse opgaver i virksomheden rent sprogligt.